Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Bouw een bruggetje terug in je communicatie

De manier waarop we communiceren zegt veel over de relaties die we creëren. Een effectieve manier om relaties ‘warm’ te houden is door regelmatig een bruggetje terug te bouwen.

Wat dit betekent?

Heb je wel eens ervaren dat iemand je tussen neus en lippen door iets toezegt?

Bijvoorbeeld: “volgende week zit ik met een klant om tafel en hij zou in mijn ogen goed gebruik kunnen maken van een dienst die jij levert.” Vervolgens ben je weken verder en heb je nooit meer iets gehoord. Zulke valse beloftes doen iets met de kwaliteit van de relatie.

Mensen zeggen je iets toe en vervolgens hoor je er helemaal niets meer van. Waarom doen ze dit? Omdat ze je snel willen pleasen in een gesprek. Het is toch super om direct ‘iets’ toe te zeggen? Dat creëert meteen een bepaalde energie in het gesprek.

Hoe vaak heb jij dit meegemaakt, dat een andere je iets toezegt en hier vervolgens geen gevolg aan geeft? Vervelend toch? Of ben jij zelf zo’n persoon die regelmatig iets toezegt maar zelden of nooit een belofte nakomt? Beloften niet nakomen is respectloos, schreef ik eerder.

Bouw een bruggetje terug. Laat anderen weten als je iets voor hen gedaan hebt, ook als dit niet een positief resultaat heeft opgeleverd. Deze vorm van communicatie is cruciaal voor het creëren van hoge kwaliteit relaties voor de lange termijn.

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram