Zeg wat vaker hallo

Ik wandel veel met mijn hondje Leo en kom dan veel mountainbikers, wielrenners, hardlopers en wandelaars tegen. Wat me opvalt is dat je deze mensen kunt onderverdelen in twee type groepen.

De groep mensen die:

  1. hallo zegt.
  2. niets zegt.

Het verbaast me altijd als je iemand tegenkomt die niets zegt. Stoïcijns staren ze naar de grond of met hun blik op oneindig. Er is geen enkele vorm van interactie.

Aan de andere kant zijn er ook mensen die je wel vriendelijk begroeten met: Hallo, morguh, of goedemorgen… Vaak komt er ook nog een glimlach op hun gezicht.

Nou kan het natuurlijk zijn dat je diep in gedachten verzonken bent of een probleem hebt wat al je aandacht opslokt. Hierdoor heb je totaal geen benul van de mensen en de wereld om je heen.

Ik wil je uitdagen om dit proces te doorbreken. Door even contact met anderen te maken, wissel je energie uit. Hierdoor verbetert de kwaliteit van je relaties.

Begroet de ander, lach, wens ze stilletjes het beste toe. Ik ben ervan overtuigd dat de wereld daardoor een stuk mooier wordt en dat het goed voor jezelf en voor de ander is.

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram