Word vrienden met de stilte

Als je intensief mediteert, dan ga je jezelf bewust worden van een innerlijke stilte. Ongeacht waar je bent of hoe luidruchtig de omgeving is, deze stilte kun je voortdurend en overal ervaren.

De meeste van ons zijn altijd gehaast onderweg en hebben constant een stroom van gedachten die veel onrust creëert. Deze onrust leidt tot een onbehaaglijk gevoel… Het is een irritatie die je op de een of andere manier altijd bij je draagt.

Gister sprak ik een ondernemer die aangaf dat hij zijn knop niet kon omzetten. Hij bedoelde hiermee dat hij praktisch altijd met zijn business bezig is en dat niet los kan laten. Dit gaf hem een onrustig gevoel en als gevolg hiervan slaapt hij ook slecht.

Deze onrust wordt veroorzaakt doordat je jezelf niet bewust bent van de stilte. Er is geen knop die je kunt omzetten. De enige methode om de voortdurende stroom van gedachten te doorbreken, is door aanwezig te zijn.

Met dit aanwezig zijn, bedoel ik bewust aanwezig zijn in het hier-en-nu. Het enige wat je hoeft te doen is observeren. Observeren zonder te oordelen. Je observeert dan zowel wat er binnenin je gebeurt als wat er zich in de buitenwereld afspeelt.

Je zal merken dat door dit observeren je jezelf bewust gaat worden van een energieveld. Het bewust zijn van dit energieveld is waardoor je je bewust gaat worden van de stilte. Hierdoor komen je gedachten tot rust en voel je je innerlijk gelukkig. En dit is de sleutel tot creativiteit, een verhoogd bewustzijn en je voelt een diepe verbinding met het leven zelf.

Word vrienden met de stilte.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link