Word een persoon die struggles overwint

Struggle je op dit moment met het realiseren van een doel?

We hebben twee soorten struggles. De ene struggle moet je direct elimineren, omdat deze negatieve energie kost. De andere struggle moet je omarmen, omdat deze onderdeel is van het creatieproces.

Struggelen is dus niet perse iets negatiefs.
Maar wat is het verschil tussen deze twee vormen van struggles?

De negatieve struggle
Op het moment dat je hard aan het werken bent, maar je hebt je focus niet scherp staan, dan ben je een roerloos schip. Heel hard de verkeerde kant op roeien, brengt je alleen maar verder van je eindbestemming.

Dit is een negatieve struggle. Je bent allerlei weerstand aan het overwinnen, maar je hebt geen flauw idee waarom. Je mist de opwinding en het commitment om op je eindbestemming aan te komen. Deze struggle hou je niet lang vol, het slurpt je energievoorraad helemaal leeg.

De positieve struggle
Dit is een strijd die je aangaat met het proces zelf. Je weet heel goed wat je aan het bouwen en creëren bent. Je hebt een commitment en een emotionele connectie met de eindbestemming. Je weet precies waar je het allemaal voor doet.

Maar weten waar je het voor doet, wil niet zeggen dat het ook makkelijk is. Integendeel; des te uitdagender je doel is, des te moeilijker het aankomen op die bestemming is.

De strijd die een positieve struggle met zich meebrengt is gelukkig geen zinloze strijd. Het is een battle die je moet overwinnen om bij je doel te komen. Dit proces waar je nu doorheen gaat is een struggle, maar deze struggle maakt je sterker. Je doet ervaring op en krijgt allerlei nieuwe inzichten. Dit proces maakt je een rijker mens.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link