Wist je dat een vliegtuig steeds van zijn koers afwijkt?

Wist je dat een vliegtuig steeds van zijn koers afwijkt? Als de piloot dit niet voortdurend zou corrigeren, dan belandt het vliegtuig op een hele andere bestemming dan gepland. Omdat de bestemming van tevoren is vastgesteld, is het direct duidelijk welke wijzigingen doorgevoerd moeten worden om op koers te blijven.

Zo werkt het ook voor ons. Wij hebben een vooraf bepaalde bestemming nodig (doel). Dit geeft ons richting en houvast. De vele keuzemogelijkheden en heftige uitdagingen waar wij dagelijks mee geconfronteerd worden zorgen ervoor dat wij ook regelmatig uit koers raken. Wij moeten dan net als het vliegtuig correcties doorvoeren om weer op de juiste route te komen. De route die ons uiteindelijk naar de eindbestemming brengt. Een doel is als een lichtpuntje aan de horizon, ze wijst ons de weg.

Als een vlucht van 12.000 km vanaf het begin zijn koers met één graad wijzigt kom je op een totaal andere bestemming aan. Zo kan ook een kleine verandering in je mindset compleet nieuwe resultaten opleveren. Coaches helpen je met koerswijzigingen.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link