Wie zijn geest zou je graag even willen lenen?

Wat je ook doet en in welk werkveld je ook werkzaam bent, op dit moment zijn er al mensen die fantastisch goed zijn in wat jij doet of wilt doen. Een boek schrijven, complexe software ontwikkelen of spinnen besturen in één of andere afgelegen grot in de middle of nowhere. Er zijn nu op dit moment mensen die dat doen.

Succesvol veranderingen doorvoeren en je groeiproces versnellen gebeurt door te leren van de allerbesten binnen jouw werkveld.

Als je morgen een afspraak met je rolmodel zou hebben, welke vragen zou je dan stellen? Door hier nu over na te denken, zet je direct een ontwikkelingsproces in gang. Het is lang niet altijd mogelijk om een rolmodel één op één te spreken. Maar als je weet wie je rolmodel is kun je wel alle informatie opsnuiven die er maar te vinden is. Boeken, workshops, youtube filmpje ‘you name it’.

Stel jezelf deze vragen eens;

  • Van welk rolmodel zou je nu willen leren?
  • Waarom inspireert dit rolmodel je?
  • Wat wil je van je rolmodel leren?
  • Welke vijf vragen zou je aan je rolmodel willen stellen?
  • Welke actie ga je ondernemen om van je rolmodel te leren?

Hoe belangrijk het ook is om te leren van rolmodellen, het is essentieel om je eigen sausje toe te voegen ‘oftewel’ jouw persoonlijke identiteit te integreren met de strategie die je kiest. Het laatste wat je wilt is een copycat zijn en alleen maar datgene doen wat anderen zeggen. Het is belangrijk dat je onderzoekt of een strategie ook echt werkt voor jou. Experimenteer en schaaf de strategie vervolgens net zolang bij zodat het volledig resoneert met jouw waarheid. Dan wordt het iets authentieks en draagt wat je doet werkelijk kwaliteit in zich.

Wie zijn geest zou jij graag even willen lenen? (……..) Doen!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link