Wie presteert er beter, iemand die fysiek goed getraind is of iemand die ongetraind is?

Wat me blijft verbazen is hoe bepaalde leiders hun eigen gezondheid verwaarlozen. De vraag: Wie presteert er beter, iemand die fysiek goed getraind is of iemand die ongetraind is?, is natuurlijk een inkoppertje.

Toch lopen er veel figuren in leidinggevende posities rond die zwaar overgewicht hebben. Ik kan daar met mijn verstand niet bij. Een ongelooflijke vorm van zelfverwaarlozing. Het ontbreekt bij deze mensen aan zelfliefde, dat kan toch niet anders? Hoe wil je op deze manier een inspirerend voorbeeld zijn?

Een hele poos terug zat ik bij een ondernemer aan tafel die vond dat zijn management team slapjes functioneerde. Hij wilde meer energie, motivatie en spirit in het team. Deze beste man had zelf zo’n enorm overgewicht, dat hij waarschijnlijk zijn eigen gereedschap al jaren niet meer kan waarnemen tijdens het douchen...

Bij veel ondernemers lijkt het besef niet te bestaan dat zij een voorbeeldfunctie vervullen binnen hun bedrijf. Als je meer energie en power van je medewerkers verwacht zou je dan niet eerst eens bij jezelf moeten beginnen?

Ik geloof in energie en in een inspirerend voorbeeld zijn. Jij ook?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link