Welke weerstand wil je in het leven overwinnen?

Welke weerstand wil je in het leven overwinnen? Deze vraag is veel interessanter dan de vraag ‘Waar word je gelukkig van?’. Iedereen komt min of meer op dezelfde soort dingen uit die hen gelukkig maken:

  • Een sterk lichaam.
  • Veel energie.
  • Waardevolle relaties.
  • Voldoende geld hebben.
  • Een geweldige onderneming.
  • Op een geweldig plek wonen.
  • Onafhankelijk zijn.

Begrijp je um?

In het leven gaat alleen de zon voor niets op. Dat geweldig strakke lichaam komt niet vanzelf aanwaaien. Daar moet je weerstanden voor overwinnen. Ben jij bereid de weerstand van de sportschool of een andere vorm van een workout te overwinnen?

Een start-up onderneming van de grond krijgen vraagt om een enorme inspanning. Ben jij bereid om de weerstand en de onzekerheid die hiermee gepaard gaan te overwinnen?

Door goed na te denken over de weerstand die je wilt overwinnen, maak je de kans op het behalen van succes vele malen groter. Achter het overwinnen van een uitdaging zit namelijk een diepe ‘WAAROM’. Een intrinsieke motivatie die 100% gecommitteerd is om het doel te bereiken.

De weerstand overwinnen en het tijdelijk oncomfortabel durven te zijn, zegt veel meer over je ambities dan wanneer je de vraag beantwoordt ‘wat je graag zou willen’ of ‘waar je gelukkig van wordt’.

Mensen die alleen maar denken aan ‘wat ze graag zouden willen’ en niet bewust zijn van de weerstand die ze moeten overwinnen, jagen dromen of ambities na die nooit tot leven gaan komen. Omdat ze niet de toewijding hebben om de bijbehorende weerstand te overwinnen. Ze ontwijken de keiharde realiteit. Ze ontwijken het feit dat groei op ieder gebied gepaard gaat met het overwinnen van weerstand.

Kies je berg. Bepaal hoe hoog je wilt gaan. En go!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link