Welke versie van jezelf wil je zijn?

Simpel gezegd zijn er drie versies van jezelf: Je beste zelf, je okay zelf en je bagger zelf. Jij mag kiezen welke versie jij wilt zijn in dit leven.

Wat bedoel ik met drie verschillende versies van jezelf?

Er is een bagger-versie van jou, van mij en van alle andere mensen op deze aardbol. In deze staat voel je je niet goed, heb je weinig energie en totaal geen zelfvertrouwen. Je hebt geen idee wie je bent en wat je hier op de planeet wilt doen. Ik zou het ook korter kunnen omschrijven: je bent diep ongelukkig. Is dit de staat waar je nu in verkeert? Geen fijne staat toch?

In de okay-versie ziet het leven er al veel beter uit. Je doet je ding, je hebt je droogje en je natje, je hebt voldoende vrije tijd om leuke dingen te doen en je hebt ook voldoende geld om van te kunnen leven. Misschien vind je het zelfs wel prima om zo je leven te leiden totdat je de pijp uitgaat. Maar aan de andere kant knaagt er misschien iets binnen in je. Echter kun je dit gevoel niet precies duiden. Je hebt het idee dat er meer uit het leven te halen valt.

En dan heb je nog de beste-versie van jezelf. Deze versie van jezelf staat vol in zijn kracht. Je weet wat je wilt, realiseert je doelen en hebt volop energie. Natuurlijk heb je ook je downs net zoals iedereen. Maar ze controleren je leven niet op een negatieve manier. Je transformeert ze binnen de kortste keren naar uitdagingen die overwonnen moeten worden. In deze versie presteer je optimaal en leer je voortdurend.

Welke versie van jezelf wil je zijn? Jij mag kiezen. Ieder moment heb je de mogelijkheid om nieuwe keuzes te maken en de koers van je leven te beïnvloeden. Doorloop deze drie stappen eens:

  1. Stap 1: kies wie je wilt zijn.
    We hebben allemaal het vermogen gekregen om te kiezen. Hiermee kunnen we ieder moment de koers van ons leven bijsturen. Kies welke versie van jezelf jij wilt zijn.
  2. Stap 2: Committeer jezelf.
    Op zich is de keuze welke versie jij wilt zijn van jezelf zo gemaakt. Net zoals wanneer je zegt: ‘’Ik ga een paar kilootjes afvallen." Het zeggen is één stap. Maar jezelf daadwerkelijk committeren en je gedrag afstemmen op de beste versie die je wilt zijn is een hele andere uitdaging. Ga jij jezelf committeren en je gedrag afstemmen op de versie die je wilt zijn?
  3. Stap 3: Reflecteer en stuur bij.
    Niets in het leven is permanent. Alles is voortdurend onderhevig aan verandering. Zo ook de ‘beste versie’ van jezelf zijn. Dit vraagt doorlopend om reflectie en bijsturing. Lig je op koers of moet je ergens bijsturen? 

Ok, go!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link