Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Welk probleem ben je aan het oplossen?

Dit is een geweldige vraag. Ik stel hem dan ook vaak aan mijn coachees. Deze vraag dwingt je om na te denken over welk probleem je nu echt aan het oplossen bent.

Soms raak je het overzicht kwijt door de vele keuzes die tegelijkertijd op je pad komen. Hierdoor kun je je prioriteiten uit het oog verliezen. Het grote nadeel hiervan is dat je geen focus hebt, en er dus geen impact plaatsvindt.

Naar mijn idee is er niets zo frustrerend als het niet weten welk probleem je nou eigenlijk aan het oplossen bent. In zo’n geval ben je druk bezig met van alles en nog wat zonder dat je daadwerkelijk productief bent. Je werkt niet doelgericht naar de oplossing van het probleem toe.

Sta eens even stil, pak een bak koffie en denk na welk probleem je aan het oplossen bent en waarom dit noodzakelijk is. Wat brengt het je als je dit probleem oplost? Als dit kraakhelder voor je is, dan zal je merken dat je focus scherp is. Dit heeft een positief effect op het resultaat wat je nastreeft.

Ik schreef eerder in de blog Het leven is paradoxaal; dat je in het leven alleen vooruit komt als je van tijd tot tijd bereid bent om stil te staan. Definieer daarom welk probleem je nu aan het oplossen bent.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved