We zijn gearriveerd bij blog 300

Laatst vroeg een vriend mij: “Ronnie, als je zoveel blogt zit je dan op een gegeven moment niet zonder verhalen?” Ik moest glimlachen, en antwoordde direct: “Nee hoor.”

Letterlijk iedere dag zit ik boordevol inspiratie. En jij waarschijnlijk ook. Het is alleen een kwestie van jezelf hier bewust van worden. Als dit bewust zijn aanwezig is, dan ontvouwen de verhalen zich vanzelf. Iedere dag maak ik dingen mee waarover ik kan schrijven. Dus nee, ik zit niet echt verlegen om content.

Terwijl ik nu aan het typen ben, schiet het door mijn hoofd dat ik over 65 dagen alweer een jaar aan het bloggen ben. Ongelooflijk! Wat gaat de tijd snel en wat ben ik blij dat ik het commitment hebt gemaakt om 1000 dagen achterelkaar te bloggen.

In de blog Wat heeft 200 dagen achterelkaar bloggen me opgeleverd? gaf ik al aan dat ik ervoor zorg dat iedere zondag zeven nieuwe blogs zijn geschreven.

Alle blogs zie ik als kleine puzzelstukjes die onderdeel uitmaken van mijn visie of van zaken die ik onderzoek.

Het belangrijkste inzicht dat ik met jullie wil delen is dat een blog tot leven komt, als je er maar voldoende liefde en aandacht in stopt.

Als ik begin met schrijven van een blogbericht, dan is de tekst vaak nog ruw en mijn boodschap nog niet scherp. Ik heb hier eerder een blog over geschreven: Start vandaag nog met bullshit-schrijven.

Het is echt ongelooflijk welke transformatie er binnen zeven dagen plaatsvindt als je jezelf committeert om ieder dag kleine verbeteringen door te voeren. Dat is de strategie van het +1 Concept.

Als jij de wereld wat te vertellen hebt, start dan met schrijven en maak je niet druk om de mening van anderen. Veel mensen zullen zeggen: “Wat een onzin, je schrijft toch voor anderen zodat zij je blogs lezen en er geïnspireerd door raken?”

Mijn antwoord daarop: “Ja, natuurlijk wil ik dat!”

Maar dat is niet de hoofdreden. Ik blog in de eerste plaats puur voor mezelf. Ik wil mijn gedachten uit mijn hoofd halen en mijn visie scherp verwoorden. Dat is de belangrijkste reden waarom ik dit doe.

Dit wil overigens niet zeggen dat ik me niet verdiep in hoe ik de aandacht van de lezer van mijn blogs kan pakken en vasthouden. Natuurlijk doe ik dat. Ik verdiep me voortdurend in storytelling, de juiste vragen stellen en inspelen op de behoefte van anderen. De titels van een aantal waardevolle boeken met betrekking tot deze thema’s heb ik op mijn website gedeeld.

Ik wil je alleen als boodschap meegeven dat je het nooit iedereen naar de zin kunt maken en dat je daarom moet vasthouden aan je eigen visie. Schrijf vanuit die intentie en onderzoek voortdurend hoe je daar beter in kunt worden. Dat is in ieder geval hoe ik het doe.

Er zijn te veel mensen op de planeet die bang zijn voor wat anderen van hun werk vinden. Daardoor slaan ze dicht, hebben ze een laag gevoel van eigenwaarde en zijn ze voor geen ene fuck productief.

Ga op reis, ga experimenteren en leer iedere dag. Deel je verhalen, deel je succes, deel je fuck-ups. Dat is hoe creaties tot leven komen. Doe en stuur iedere dag een beetje bij.

Waaraan wil jij jezelf committeren? Beantwoord die vraag en go!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link