We kiezen emotioneel en rechtvaardigen rationeel

Als iemand de keuze wil maken om te investeren in een exclusieve vakantie met alles erop en eraan, dan is de emotie leidend. Daarna volgt de ratio pas. De persoon die zo’n vakantie overweegt vraagt zichzelf in eerste instantie waarschijnlijk af: Wil ik dit bedrag echt uitgeven aan dit snoepreisje? Als het antwoord op deze vraag 'ja' is, dan boekt hij de vakantie gewoon. Zonder aarzeling. Vervolgens onderbouwt hij zijn keuze waarschijnlijk met een reden als: Ik heb al een jaar geen vakantie gehad dus ik heb dit nu wel verdiend.

Als mensen zich écht aangetrokken voelen tot een product, dienst of idee dan baseren ze hun keuzes op emoties en verzinnen ze er eventueel een verhaal bij waarin ze die keuzes rechtvaardigen (goed praten).

Hoe zorg jij ervoor dat jouw klanten een emotionele connectie voelen met je merk, product of dienst?

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram