Wat komt eerst: de titel of het verhaal?

Als je een blog of een verhaal wilt schrijven, dan ben je vaak al snel geneigd om eerst een pakkende titel te formuleren alvorens je het verhaal schrijft.

Het probleem van deze aanpak is dat je niet begint met schrijven voordat je een pakkende titel hebt. Je denkt, je denkt en vervolgens ben je 30 minuten verder en staat er nog niets op papier.

Mocht je direct een titel hebben, dan is dit mooi. Is dit niet het geval, begin dan direct met schrijven. Je zal zien dat de titel zich later wel openbaart. Je moet gewoon één simpele regel aanhouden die luidt: Start met schrijven!

Schrijven is een creatief proces. Dit betekent dat tijdens de bezigheid zich nieuwe inzichten openbaren.

Het maakt niet uit of je begint met de titel of met het verhaal. Wat uitmaakt is dat je nu begint!

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram