Wat is pitchen?

Pitchen is een communicatievorm waarbij het doel is om de ander te overtuigen, te inspireren of te informeren.

Of jij je er nu bewust van bent of niet, je bent voortdurend aan het pitchen. Als jij voor het avondeten veel zin hebt in een Chinese rijsttafel, maar jouw partner wil liever sushi, dan ontstaat er een dilemma. Als jij je best gaat doen om je partner over te halen om te kiezen voor die Chinese rijsttafel, dan gebruik je allerlei argumenten om je partner te overtuigen. Dit is pitchen.

We pitchen dus voortdurend, of je je daar nu bewust van bent of niet. De vraag is alleen: Pitch jij ook effectief?

En wanneer is zo’n pitch dan effectief? Simpel. Je pitch is effectief als het zijn doel bereikt. Als jij pitcht om een dienst te verkopen en dit lukt, dan is je pitch effectief. Pitch je om anderen te inspireren en je krijgt lovende feedback, dan is je pitch ook effectief.

Om effectief te pitchen moet je van tevoren precies weten welk doel je wilt realiseren.

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram