Wat is jouw grootste superkracht?

Mensen huren je in vanwege je superkracht. Wat is jouw speciale vaardigheid waar jij ongelofelijk veel waarde mee toevoegt aan het leven van een ander?

Maak een lijst van tien vaardigheden waar je goed in bent. Niet moeilijk denken (ik weet het niet), pen en papier pakken en beginnen met schrijven.

  1. ...
  2. ...
  3. ...

Als je deze lijst van tien items gemaakt hebt, dan staan er als het goed is vaardigheden tussen waarin je goed, heel goed en fantastisch bent. Deze gaan we kwalificeren omdat we die ene vaardigheid eruit willen halen waar je fantastisch goed in bent. Daar voeg je namelijk de meeste waarde mee toe aan het leven van anderen.

Strepen
Kijk nogmaals naar je lijst en streep vijf vaardigheden door. Vaardigheden waarvan je vindt dat ze niet bij de top vijf horen. Er staan nu nog vijf vaardigheden op je lijstje. Observeer deze vijf vaardigheden aandachtig en streep er vervolgens nog twee weg.

Er zijn nu drie vaardigheden overgebleven waarmee je veel waarde aan het leven van anderen kunt toevoegen. Maar toch is er van de overgebleven drie vaardigheden maar eentje waar je het allerbeste in bent. Die wil je identificeren. Streep nogmaals één vaardigheid van de lijst. Er blijven nu nog twee vaardigheden over.

Streep van de twee overgebleven vaardigheden nog eentje weg. De vaardigheid die nu overgebleven is, is je allerbelangrijkste vaardigheid waarmee jij ontzettend veel waarde kunt creëren. Zorg er nu voor:

  1. dat je deze vaardigheid voortdurend ontwikkelt.
  2. dat anderen weten dat dit jouw speciale vaardigheid is.
  3. dat deze vaardigheid centraal staat in jouw personal branding.

Kiezen doet pijn
Ik had je kunnen vragen om je drie beste vaardigheden op te schrijven om vervolgens eentje te kiezen waarin je het beste bent. Maar mijn ervaring is dat als je moet kiezen (wegstrepen) je veel beter en dieper moet nadenken over wat nu echt je topvaardigheid is. Kiezen doet pijn, maar kiezen is wel effectief.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link