Wat is het meest uitdagende aan het runnen en opschalen van een business?

Op deze vraag zou je wel 1000 verschillende antwoorden kunnen geven. Maar ik wil het terugbrengen naar wat in mijn ogen de zes essentiële zaken zijn om je business te runnen en op te schalen.

 1. Focus
  Onze tijd is gelimiteerd. We kunnen maar een beperkt aantal dingen doen op een dag, in een week en in een maand. Focus je op die projecten en taken die ook daadwerkelijk impact creëren. Jezelf focussen betekent nee zeggen tegen een miljoen zaken en alleen datgene doen wat nu prioriteit heeft.
 2. Mindset
  Succesvolle ondernemers kun je vergelijken met topsporters en speciale eenheden. Ze zijn gecommitteerd aan een einddoel en zijn consistent in hun gedrag. Zij komen dus iedere keer opdagen om aan zichzelf te werken, zodat ze hun doelen realiseren.
 3. Businessmodel
  Wie zijn je ideale klanten? Hoe lever je waarde aan je klanten? Hoe ziet je verdienmodel eruit? Dit zijn hele belangrijke vragen om inzichtelijk te hebben, want deze vormen het hart van ieder businessmodel.
 4. Productiviteit
  Productief zijn betekent resultaatgericht werken. Hiervoor moet je je systemen (communicatie, financiën, projectmanagement) op orde hebben, specialisten om je heen verzamelen en de kunst van het delegeren beheersen. Productiviteit is key in het runnen en opschalen van je business.
 5. Nummers
  Wat zijn je Key Performance Indicators (KPI’s) op het gebied van sales, marketing, development, klantgerichtheid en financiën? Iedere ondernemer die wil opschalen moet zijn data op orde hebben. Je moet weten op je welke gebieden je het goed doet en op welke gebieden niet. Zorg dat je een datagedreven business runt.
 6. Leersnelheid
  De snelheid waarmee je leert is cruciaal voor de groei van je business. Groeien is een vorm van snel falen en daarna met meer kennis opnieuw actie ondernemen. De kracht van een mastermind en topcoaches maken hierin het verschil. Ook het goalsetting raamwerk OKR helpt je leerprocessen binnen je organisatie te versnellen.
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link