Wat is het effect van een fantastische pitch?

Als we een verhaal horen dat op een inspirerende manier wordt overgedragen, dan voelen we onszelf verbonden met het verhaal en de spreker. We raken geïnspireerd, enthousiast en gaan helemaal op in het verhaal.

Een fantastische pitch verandert je gevoel.

Aandacht

Als het gaat om pitchen, presenteren of het spreken voor een groep mensen, dan draait het allemaal maar om één ding: aandacht.

Als spreker moet je de aandacht van je publiek pakken. Doe je dit niet, dan zijn ze weg en dwalen ze af in een dagdroom. Ze denken aan het weekend, aan de boodschappen die ze nog moeten doen of aan het kopen van een nieuwe iPhone. Hun aandacht schiet alle kanten op behalve waar jij het hebben wilt... op jou als persoon, op jouw verhaal, op de boodschap die je wilt overdragen.

De belangrijkste vragen bij het ontwikkelen van een pitch zijn dan ook: Hoe pak ik de aandacht van mijn publiek en hoe hou ik deze ook vast?

De structuur die een message map geeft helpt je hierbij.

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram