Wat is die ene vraag waarop je nu een antwoord zou willen?

Dit is wat we allemaal willen: De juiste antwoorden vinden.

Als we de juiste antwoorden vinden, dan overwinnen we de grootste uitdagingen, verleggen we grenzen en brengen we nieuwe creaties tot leven.

Het vinden van antwoorden is belangrijk. Cruciaal zelfs voor de kwaliteit van ons leven. Maar ik wil je uitdagen om niet zomaar eventjes op zoek te gaan naar wat antwoorden.

Ik daag je uit om tijd te stoppen in die ene vraag waarop je een antwoord wilt hebben. Wat is nu de belangrijkste vraag waarop je graag een antwoord zou willen?

Die vraag brengt focus.

Ik stel mezelf regelmatig deze vraag:

Als mijn business op elk onderdeel hetzelfde blijft presteren, wat is dan dat ene onderdeel waar een succesvolle transformatie de grootste impact zal hebben?

Deze vraag dwingt je om jezelf te focussen op datgene waar de grootste winst te behalen valt. Maar zo zijn er talloze goede vragen die je helpen om de juiste denkrichting op te gaan.

In de blog Belabberde vragen produceren belabberde resultaten, ga ik dieper in op verschillende soorten topvragen die je jezelf kunt stellen.

Formuleer voor jezelf eens een belangrijke vraag waar je graag een antwoord op zou willen hebben. Schrijf deze vraag op en onderzoek hem een week, een maand of langer.

Als je jezelf de juiste vragen stelt, zal je zien dat kleine inzichten zich gaan openbaren. Het enige wat je moet doen is jezelf de juiste vraag stellen en er iedere dag eventjes mee bezig zijn.

Wat is jouw vraag waarop je graag een antwoord op zou willen hebben?

Deel de vraag waar jij een antwoord op zou willen gerust met mij door deze e-mail te beantwoorden met je vraagstuk. Het lijkt me leuk om te zien waar jij je focus de komende tijd op gaat richten.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link