Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Wat heb jij nodig om jezelf innerlijk rustig te voelen?

Zoom eens even in op je gevoel.

Voel je je op dit moment rustig?

Als het antwoord ‘nee’ is, onderzoek dan eens hoe dat komt. Leef je misschien te gehaast? Ben je ergens onzeker over? Heb je stress?

Wat veroorzaakt je onrust?

Veel mensen zijn aan de lopende band onrustig. Het is bij hen ‘normaal’ geworden om voortdurend een rusteloos gevoel te ervaren.

Vaak zijn ze zich continu aan het haasten om op een bepaalde bestemming aan te komen, waardoor het huidige moment niets anders is dan een overbrugging naar het volgende moment. Want in dat volgende moment zit ‘iets’ bijzonders… Iets dat ze nu missen.

Wat dat ‘iets’ is, is voor iedereen weer verschillend. De een kijkt voortdurend uit naar het weekend en de ander controleert steeds of de klant een factuur al heeft betaald.

Wat het ook is, we denken dat als dat ene moment is aangebroken, we onszelf dan eindelijk rustig gaan voelen. Dat we innerlijke vrede gaan ervaren als dat speciale moment eenmaal daar is.

Maar dit is een illusie. Want eenmaal in dat moment aangekomen, is je blik alweer op een volgend moment gericht. En voor je het weet zit je in een sleur waarin je steeds maar weer verlangt naar een ander moment.

Ga eens even rustig zitten en onderzoek eerst deze vraag: Wat voel je nu?

Stel jezelf vervolgens de vraag: ‘Wat heb ik nodig om mezelf innerlijk rustig te voelen?’ Als je innerlijk rustig bent, voelt de kwaliteit van je leven ook direct beter aan.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved