Wat doe je als je vastloopt?

We maken allemaal wel eens mee dat we vastlopen. Maar wat doen we in zulke situaties? Hoe zetten we weer stappen voorwaarts?

Voor mij werken drie dingen heel goed:

  1. Schakel externe hulp in
    Soms lopen we vast omdat we vanuit een bepaald perspectief naar een probleem blijven kijken. Dit perspectief biedt je uiteindelijk geen oplossing. Even sparren of pijnstormen met anderen kan ervoor zorgen dat je weer stappen voorwaarts gaat zetten.
  2. Staat van zijn veranderen
    Als ik ga hardlopen of mediteren dan verandert mijn staat van zijn. Hierdoor stroomt er een betere kwaliteit energie door mijn lichaam en geest. Dit heeft een positief effect op mijn creativiteit.
  3. Loslaten
    Soms moet je processen laten rijpen. Zet het project even aan de kant en pak het de volgende dag weer op. Je zal zien dat je onderbewustzijn aan de slag gaat met het zoeken naar een oplossing. Wanneer je het project weer oppakt, zie je het helderder voor je. Vaak lukt het dan wel om een doorbraak te creëren. Loslaten kan ook nog op vele andere manieren. Lees daarover de blog Hoe laat ik spanning los?

Jouw en mijn job is om momentum te creëren als we vastlopen. Hoe we dat doen verschilt per persoon en is contextafhankelijk. De bovenstaande drie acties werken voor mij erg goed. In de blog Wat is momentum? deel ik 14 strategieën die je helpen om weer in beweging te komen.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link