Wat doe je als je als leider een fout hebt gemaakt?

Zo snel mogelijk toegeven dat je een fout hebt gemaakt, werkt bevrijdend.

Door fouten toe te geven stel je jezelf kwetsbaar op. Als jij als leider een fout durft toe te geven, dan creëer je een cultuur waarin mensen zich prettig voelen en niet bang zijn om fouten te maken.

Ik heb als voetbaltrainer wel eens een verkeerde tactische wissel gemaakt. Net zoals iedere andere trainer in zijn carrière. Door hier met de spelersgroep over te praten en ze uit te leggen wat de achterliggende gedachte was, ontstond er begrip voor mijn keuze.

Je voorkomt hiermee dat er een cultuur op gang komt waarin geroddeld wordt. Vaak zie je dat mensen achter je rug met beschuldigende vingers gaan wijzen als fouten niet toegegeven worden. Dit is funest voor iedere prestatiecultuur.

Geef als leider zo snel mogelijk een fout toe. Dit komt de energie, sfeer, communicatie en productiviteit ten goede.

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram