Vragen en luisteren: twee van de belangrijkste vaardigheden

Als je iemand een vraag stelt, dan leen je als het ware zijn of haar hersenpan. Dit betekent dat je een nieuw of een ander perspectief aangereikt krijg over een bepaalde situatie. Hierdoor komt er een stroom van creativiteit op gang waar je van kan leren.

De juiste vragen stellen versnelt je leerproces!

Als je vervolgens met je volledige aandacht naar de ander luistert dan gebeuren er twee mooie dingen:

  1. Er ontstaat een diepe connectie met de ander.
  2. Je neemt de informatie op de meest effectieve manier in je op.

Aandachtig luisteren creëert een diepe connectie en zorgt er dus voor dat je op de beste manier informatie tot je neemt.

Mensen die zelf veel aan het woord zijn, leren niet zo snel, omdat ze geen gebruik maken van de anders hersenpan. Als ze wel de vragen stellen, maar vervolgens half luisteren, dan absorberen ze de kennis van de ander niet optimaal.

Je versnelt je leerproces door goede vragen te stellen en met je volledige aandacht naar de ander te luisteren.

Toon daarom oprechte interesse in de ander.

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram