Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Vragen die je helpen om een bouwplan te ontwikkelen

Voor het schrijven van een boek, een uitgebreide blog of het maken van een landingspagina is een bouwplan essentieel. Dat durf ik met 100% zekerheid te zeggen, omdat ik daarmee al heel vaak de fout ben ingegaan. Ik kan je vertellen dat het me al onnodig veel tijd en frustraties heeft gekost...

Mijn advies: Investeer tijd, energie en desnoods geld in een goed bouwplan!

Als je een nieuw huis gaat bouwen, denk je van tevoren ook eerst na over hoe je dit precies wilt doen. Als het huis eenmaal gebouwd is, dan verwissel je de keuken niet zomaar even met de woonkamer.

Zie je bouwplan als een raamwerk. Een structuur waarbinnen je gaat schrijven. De onderstaande vragen helpen je bij het ontwikkelen van een bouwplan. Ik heb de vragen opgesplitst in twee hoofdvragen met daaronder een aantal subvragen:

 1. Wat is de kernboodschap die je wilt overdragen?
  • Wat is de hoofdvraag die je beantwoordt?
  • Welke vragen ontstaan er vanuit de hoofdvraag?
  • Hoe ben ik tot een oplossing gekomen?
  • Wat is mijn relatie tot de kernboodschap?
  • Waarom is deze informatie relevant voor de lezer?
 2. Wat wordt de structuur van mijn boek/blog/artikel?
  • Wat wordt de flaptekst?
  • Wat wordt de titel?
  • Wat wordt de subtitel?
  • Wat worden de titels van de hoofdstukken?
  • Wat worden de paragrafen van ieder hoofdstuk?
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved