Vraag jezelf niet af hoe, maar wie

Een van de grootste game changers op het gebied van productiviteit is een verschuiving maken van ‘hoe’ naar ‘wie’. Als we over een probleem nadenken schakelen de meeste mensen automatisch over op: hoe ga ik dit oplossen?

We zijn nu eenmaal geïndoctrineerd met ‘hoe’ los ik iets op. Maar op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat wanneer je zelf altijd de ‘hoe’ wilt uitzoeken je tijd tekort komt. Daarnaast zal je ook merken dat je lang niet altijd de capaciteiten hebt om zelf een bepaald probleem effectief op te lossen. Anderen zijn in het oplossen van dat probleem dan vele malen beter dan jijzelf.

Maak eens de verschuiving van hoe naar wie. In plaats van: ‘hoe ga ik dit oplossen?’ stel jij jezelf de vraag: ‘wie gaat mijn probleem oplossen?’

Wie is er geschikt om dit probleem snel en adequaat op te lossen? Als je de ‘wie’ hebt gevonden kun je een project, probleem, uitdaging of whatever direct delegeren.

Dit is voor mij een absolute game changer geweest. Zowel in mijn eigen denken als in het runnen van mijn business. Dit betekent niet dat je voor elke ‘hoe’ kunt weglopen. Er zijn ‘hoe’s’ die alleen jij kunt oplossen of ‘hoe’s’ waar je bij het oplossen veel plezier aan beleeft. Focus je op die ‘hoe’s’ en besteed de rest van de hoe-vragen uit aan andere specialisten.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link