Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Voel je innerlijke rust

Voel jij je op dit moment rustig van binnen?

Aan de oppervlakte van een oceaan kan het enorm stormen, terwijl het mijlenver onder water volledig rustig is.

Zo is dit ook in ons leven. Aan de oppervlakte kunnen zich allerlei dingen afspelen waardoor ons leven onrustig kan worden. Maar ook wij hebben een diepe stilte binnenin ons waar het volledig rustig is, net als in de oceaan.

Op ieder moment kun je deze innerlijke rust voelen door je er bewust van te worden. Je wordt je als het ware bewust van de ruimte binnenin: je kern. Het positieve effect hiervan is dat je innerlijke rust gaat ervaren.

Ik leerde zelf pas op latere leeftijd hoe ik innerlijke rust voor mezelf kon creëren. Door een intensief proces van zelfonderzoek, meditatie en ontdekkingen over het functioneren van mijn lichaam, kwam ik erachter dat ik het grootste gedeelte van mijn leven altijd gehaast had doorgebracht. Altijd onderweg om ergens aan te komen, altijd maar aan het rennen.

Ik zie dagelijks mensen om me heen die erg onrustig zijn. Altijd maar aan het rennen van hot naar her. Ze proberen ongelofelijk veel ballen in de lucht te houden en als ze dan eenmaal een moment voor zichzelf hebben, dan weten ze niet hoe ze kunnen ontspannen. De gejaagdheid raast door in hun lichaam.

Ook als ondernemer streef ik ernaar om ambitieuze doelen te realiseren. Wat ik geleerd heb is dat uitdagende doelen onze innerlijke rust niet hoeven te verstoren. Er is helemaal niets mis met ambitieus zijn. Het wordt alleen wel een probleem als je pas innerlijke rust kunt ervaren zodra je al je doelen bereikt hebt. Dan ervaar je namelijk nooit die rust, omdat er snel weer een nieuw doel zal zijn wat om je aandacht vraagt.

Kenmerken van mensen die onrust ervaren zijn:

  • Ze kijken onrustig uit hun ogen.
  • Ze bewegen voortdurend hun lichaam.
  • Ze zijn snel afgeleid.
  • Ze friemelen met hun handen.
  • Ze zijn snel geïrriteerd.
  • Ze bemoeien zich met alles en iedereen.
  • Ze zijn gehaast.
  • Ze zijn licht ontvlambaar.

Als dit herkenbaar voor je is, doe er dan wat aan. Je doet jezelf en een ander geen plezier door voortdurend met een onrustig gevoel rond te lopen.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved