Voel je emoties

Het is zaterdagmiddag en ik krijg een WhatsApp-berichtje van een van mijn coachees. Hij heeft behoefte aan een gesprek, want hij loopt tegen een aantal uitdagingen aan. Ik voelde dat de urgentie hoog was en nodigde hem bij mij thuis uit. Als ik eenmaal een vertrouwensrelatie met iemand heb opgebouwd dan ben ik er ook 24/7 voor deze persoon.

Een paar uur later zaten we onder het genot van een lekker bakkie koffie te praten. Hij gaf tijdens dit gesprek aan dat het de laatste drie maanden erg druk is geweest in zijn business en hij weinig tijd voor andere zaken had. Toen ik even wat doorvroeg bleek het echte probleem in de relatie met zijn vriendin te zitten.

Deze relatie liep al een tijdje stroef en zij had te kennen gegeven dat ze twijfelde of ze wel met hem verder wilde. Dit veroorzaakte veel stress bij hem. Hij formuleerde zijn hulpvraag als volgt: Hoe kan ik met deze negatieve spanningen omgaan?

Waarop ik antwoordde:

Ik ga een techniek met je delen die ik beschouw als de krachtigste manier om heftige emoties snel in kracht te laten afnemen. Hierdoor komt je geest tot rust, gaat de energie beter stromen en kom je dus ook uit je heftige emoties. Ook ga je betere keuzes maken. Het maakt niet uit of je emotionele spanningen veroorzaakt worden door uitdagingen in je relaties, in je business of elders. Deze techniek kun je altijd toepassen.

Voel al je emoties
Deze techniek is zo simpel dat je bijna denkt dat het een ‘bullshit-techniek’ is. Maar niets is minder waar. Vaak dragen de meest simpele methodes, technieken en inzichten een enorme power in zich.

Dit is de techniek:

Sluit je ogen en voel waar de meeste spanning in je lichaam zit, bijvoorbeeld in je hoofd, keel, borst of buik. Ga naar die spanning en voel hem. Doe verder niets. Oordeel niet over deze pijn. Blijf gedurende tien á vijftien minuten met je volledige aandacht bij de spanning.

Als je deze techniek goed toepast zal de spanning 100% zeker afnemen. Wellicht dat hij niet direct helemaal verdwijnt, maar in intensiteit neemt hij zeker af. Zodra je deze techniek een aantal dagen achterelkaar toepast (2 á 3 keer per dag) dan zal de spanning zo goed als verdwijnen.

Dat is de kracht van deze techniek: voel je emoties.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link