Verwijder giftige pijlen direct uit je leven

De Boeddha vertelde een mooi verhaal aan zijn leerlingen:

"Stel dat een man getroffen wordt door een giftige pijl en de dokter deze onmiddellijk wil verwijderen, terwijl de man zelf wil dat de pijl blijft zitten totdat hij weet wie deze heeft afgeschoten, wat zijn leeftijd is en waarom hij schoot.

Wat zou er gebeuren als de man wacht tot al deze vragen beantwoord zijn? Dan zou de kans zeer groot zijn dat de man sterft!

Het leven is kort. Het mag niet worden doorgebracht in een eindeloze speculatie die ons geen stap dichterbij de waarheid brengt.”

Aldus de Boeddha.

De pijl waar de Boeddha op doelt symboliseert emotionele pijn. Veel mensen houden onbewust hun eigen lijden in stand en wachten op de juiste omstandigheden om actie te ondernemen.

Voor hen is het hier en nu niet het juiste moment om bijvoorbeeld om opslag te vragen, onenigheden uit te praten, gezonder te gaan leven of te onderzoeken wat echt belangrijk is.

Het is altijd wachten op dat ene moment in de toekomst, dat vaak omschreven wordt als het ideale moment om iets te doen. Maar het enige moment dat je hebt is NU. Het juiste moment komt nooit, omdat het er al is!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link