Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Verslagen worden we allemaal, maar mislukken is een keuze

Soms ervaren we veel pijn in het leven. Je energie is op, je weet even niet meer hoe je verder moet, welke keuzes je moet maken of je voelt je verslagen. Maar verslagen worden we allemaal van tijd tot tijd. Dat hoort bij het leven. Maar mislukken niet, dat is echt een keuze die je maakt!

Mislukken is de handdoek in de ring gooien. Opgeven wanneer het even tegenzit. Het kan je niets meer schelen, je bent gevallen en je staat niet meer op. Je neemt geen verantwoordelijkheid voor je eigen leven, je klaagt en geeft anderen de schuld van jouw omstandigheden. Je voelt je een slachtoffer.

Natuurlijk zijn er periodes dat je je ellendig voelt. Maar waar het om gaat is dat je ook op dit soort momenten de verantwoordelijkheid neemt. Dat je jezelf niet verstopt, maar jezelf juist openstelt voor de ervaring die zich op zo’n moment aandient.

Al die keren dat je verslagen bent, ben je gehard, ben je wijzer geworden en heb je levenservaring opgedaan die later van pas komt. Wanneer een volgend avontuur begint ervaar je misschien angst, twijfel of onzekerheid, maar dat is helemaal niet erg. Het allerbelangrijkste is dat je je hierdoor niet laat tegenhouden.

Het gaat er niet om dat je geen angst voelt, maar dat je de keuze maakt die je hart je ingeeft, ondanks de angst of onzekerheid die je voelt. Je bent je bewust van je angsten, maar ze bepalen je leven niet. Hoeveel tegenslagen en stormen je ook hebt meegemaakt, je bent er nog steeds. Je hebt ze doorstaan en overleefd, anders zou je deze tekst niet lezen.

Geef het idee van mislukken op. Het maakt niet uit hoe vaak je verslagen bent. Waar het om gaat is dat je één keer vaker opstaat dan dat je gevallen bent.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved