Verander je perspectief als je vastloopt in je business

Ik zit in mijn relaxstoel aan een heerlijk bakje koffie, een beetje naar buiten te staren. Ik heb twee openslaande tuindeuren, waarvan er eentje openstaat en de ander dicht is. Plotseling trekt een vlieg mijn aandacht. Hij is flink aan het brommen, terwijl hij zijn weg naar buiten zoekt.

Wat de vlieg doet is achter de gesloten tuindeur blijven zitten om ergens een opening te vinden. Ik denk bij mezelf: het enige wat je hoeft te doen is iets verder te vliegen en dan kom je vanzelf bij een ruimte waardoor je naar buiten kunt.

De deur staat daar gewoon open. Vanuit mijn perspectief is dit helder, maar vanuit de vlieg zijn perspectief dus niet. Hij ziet de oplossing niet. Na een poosje de vlieg geobserveerd te hebben, duw ik de deur die dicht is halfopen. Binnen drie seconden verdwijnt de vlieg in de tuin en heeft hij zijn vrijheid gevonden.

Als we zaken in het juiste perspectief zien, dan zijn de oplossingen vaak dichtbij. Zelfs zo dichtbij dat je achteraf denkt: hoe had ik dat nou niet kunnen zien?

Dat is het mooie van een goede coach, vriend of zakenrelatie. Zij kunnen jou helpen om dingen in het juiste perspectief te plaatsen, met maar één doel: zorgen dat je blinde vlekken blootgelegd worden zodat je weer momentum creëert.

Of het nu gaat om je personal brand, een idee tot leven brengen of het ontwikkelen van je mindset. Een nieuw perspectief geeft nieuwe energie en mogelijkheden.

Om te doen waar je goed in bent, heb je voortdurend de hulp van experts nodig die jou helpen om die dingen te zien die jij zelf niet ziet. Dit is de snelste manier om betere keuzes te maken.

We hebben allemaal onze blinde vlekken. Jezelf daar bewust van worden en weten hoe we ermee om kunnen gaan is essentieel voor je persoonlijke ontwikkeling en die van je onderneming.

Hoe laat jij jouw blinde vlekken blootleggen?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link