Verander je emotionele staat, verander de kwaliteit van je leven

Je emotionele staat is je energieniveau die de kwaliteit van je leven bepaalt.

Jezelf boos, angstig of verdrietig voelen heeft een hele andere impact op je levenskwaliteit dan wanneer je je blij, geïnspireerd of innerlijk rustig voelt.

De belangrijkste taak die je hebt is: zorg voor een zo goed mogelijke emotionele staat.

Je emotionele staat is namelijk niet alleen verantwoordelijk voor hoe je je voelt, maar ook voor je gedrag. Oftewel, de keuzes die je maakt.

Het is onmogelijk om creatief en productief te zijn vanuit een belabberde staat van zijn.

Er zijn vele manieren om je emotionele staat te veranderen. Dit zijn er 8 die direct een positief effect hebben op je energieniveau:

 1. Beweeg
  Als we fysiek in beweging komen, dan komen we mentaal ook in beweging. Sporten, wandelen en andere fysieke activiteiten helpen om spanning los te laten en de kwaliteit van onze energie te verbeteren.
 2. Stel jezelf de juiste vragen
  Vragen sturen onze focus. Door jezelf de juiste vragen te stellen, verander je je focus en dit heeft direct een effect op je emotionele staat. In blog Belabberde vragen produceren belabberde resultaten ga ik hier dieper op in.
 3. Eet en drink gezond
  Voeding speelt een belangrijke rol in je energieniveau. Door je eetpatroon en gewoontes te veranderen, ga je de kwaliteit van je energie ook verbeteren.
 4. Douche koud
  Koud water heeft een enorm positief effect op ons lichaam. Het is in het begin lang niet altijd comfortabel, maar het heeft wel een positief effect. Wat ik zelf vaak doe is eerst warm douchen en daarna een paar minuten koud afdouchen. Probeer het maar eens en ervaar wat dit met je energie doet.
 5. Drink veel water
  Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Als het je ontbreekt aan vocht, dan heeft dit meteen een negatief effect op je energieniveau.
 6. Ruim op
  Een schoon bureau, huis of een opgeruimde kledingkast hebben allemaal een positief effect op je emotionele staat. In een grote teringbende gedijt kwalitatief goede energie niet.
 7. Voel jezelf dankbaar
  Je kunt geen negatieve emoties ervaren en jezelf tegelijkertijd dankbaar voelen. Jezelf dankbaar voelen verandert direct je staat van zijn.
 8. Laat spanning los
  Als je spanning vasthoudt dan kan de energie niet goed stromen. In blog Hoe laat ik spanning los? omschrijf in 17 manieren die je daarbij helpen.

Jij bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je leven en jij bent verantwoordelijk voor je emotionele staat. Transformeer je emotionele staat en je transformeert je leven.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link