Verander binnen 10 minuten je energie door je binnenwereld te observeren

Vaak zijn we met onze aandacht volledig op de buitenwereld gefocust. Hierdoor hebben we geen aandacht voor onze binnenwereld. Dit is de plek waar een constante stroom van gevoelens, emoties en gedachten aanwezig is.

Wat denk je dat het met je leven en prestaties doet als je je totaal niet bewust bent van je binnenwereld? Tja… ellende!

Op het moment dat je veel stress ervaart, ben je de connectie met de binnenwereld compleet verloren. Je wordt in beslag genomen door zaken uit de buitenwereld. Dit heeft tot gevolg dat je energie en levenskwaliteit van een belabberd niveau zijn. Daarnaast ontbreekt het je aan creatieve oplossingen, omdat je voortdurend onrustig bent.

Dit patroon is makkelijk te doorbreken met de meditatietechniek: Observeer je binnenwereld. Binnen tien minuten kan er een enorme verandering optreden in de kwaliteit van de energie die je ervaart.

Meditatietechniek: Observeer je binnenwereld
Deze meditatie is gericht op het observeren van je: gedachten, emoties, gevoelens en ademhaling. Het is belangrijk dat je niet oordeelt over wat goed en fout is. Doe ook niet je best om maar iets te willen veranderen, hoe heftige sommige emoties of spanningen ook kunnen zijn. Blijf observeren. Neem bewust waar.

Het lichaam is een mysterieus wonder. Als jij met jouw volledige aandacht bewust bent van je binnenwereld dan gaat er iets gebeuren. Ik garandeer je dat je jezelf na deze meditatie anders gaat voelen dan vooraf. Lichter in je hoofd, minder spanning in je lichaam en heftige emoties zijn in kracht afgenomen of helemaal verdwenen.

Zet een timer op tien minuten, sluit je ogen en observeer. Doe na tien minuten rustig je ogen open en ervaar welke veranderingen er zijn opgetreden.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link