Twee zaken die een enorme impact op je leven hebben

Je staat van zijn
Je levenskwaliteit wordt altijd bepaald door de emoties die je in dit moment ervaart. Het maakt niet uit hoeveel geld en vrienden je hebt of wat je sociale status is. Als je op dit moment negatieve emoties ervaart, dan heeft dit direct een negatief effect op de kwaliteit van je leven. En ook op alle actie die je onderneemt.

Wel eens enthousiast geworden van iemand die je benaderde met een negatieve energie? Ik niet.

Als je je staat van zijn nu zou omschrijven voel je je dan meer:

  • onzeker of zeker?
  • boos of blij?
  • depressief of optimistisch?
  • futloos of opgewekt?
  • angstig of krachtig?

De emoties die je nu voelt – oftewel je staat van zijn in dit moment – bepalen de kwaliteit van je leven!

Je langetermijnvisie
Het tweede aspect dat een enorme impact op je leven heeft is je visie voor de lange termijn. Als jij niet weet wie je bent, waar je gelukkig van wordt en hoe je je beste leven leidt, dan heeft dit ook een negatieve impact op je leven. Hoe weet je anders welke keuzes je het beste kunt maken?

Daarnaast kost het tijd en energie om dingen te creëren. Als jij iedere dag van koers wisselt, hoe gaan er dan ooit creaties tot leven komen? Onmogelijk. Creaties komen alleen tot leven als je consistent actie onderneemt op de lange termijn.

Dus de kwaliteit van je leven wordt bepaald door ‘je staat van zijn’ en ‘je langetermijnvisie’. Beide kun je beïnvloeden door de keuzes die je maakt.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link