Twee vragen die iedere leider zichzelf regelmatig zou moeten stellen

Laatst had ik een inspirerend gesprek met Matthijs, een ondernemer uit mijn Netwerk. Matthijs heeft een digitaal design bureau en is een van de grootste in zijn branche binnen Nederland. Nadat we een tijdje over het leven en andere zaken hadden gefilosofeerd, stelde ik hem twee vragen.

  1. Als jij binnen 24 uur één vaardigheid fantastisch goed zou kunnen beheersen die een geweldige impact op je leven of op je business zou hebben, wat zou je morgenvroeg dan excellent willen beheersen?

  2. Je hebt 80+ medewerkers in dienst verdeeld over de locaties Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Als je kijkt naar de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers, waar ligt dan de grootste uitdaging?

Na een poosje nadenken antwoordde Matthijs op de eerste vraag: ‘Overtuigen.’ Op de tweede vraag was zijn antwoord: ‘Ik zou willen dat al mijn medewerkers optimaal gemotiveerd zouden zijn om voortdurend hun grenzen te verleggen.’ ‘Hoe krijg ik dat voor elkaar?’ Er kwam een mooie dialoog op gang. We wisselden van gedachte over wat overtuigen is en hoe we mensen kunnen helpen hun grenzen te verleggen.

Vaardigheid
De eerste vraag die ik aan Matthijs stelde, stel ik regelmatig aan ondernemers. Het dwingt hen om goed na te denken over één vaardigheid die een enorme impact op hun leven of business kan maken. Bastiaan is een ondernemer met ruim 70 medewerkers in dienst en nam deel aan de Persoonlijk Leiderschap en Meditatie reis in Costa Rica jan/feb 2019. Hij gaf dit als antwoord.

Wat is jouw antwoord?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link