Transformatie is het effect van doelgericht, hard werken met het juiste team

Ben je wel eens iemand tegengekomen die jou heeft geïnspireerd met een fantastische creatie? Dat kan een boek zijn, een inspirerende website of misschien wel iemand met een geweldige tuin.

Ik zal één ding verklappen: die fantastische creaties komen niet tot stand door een dagje of zelfs een paar dagen hard werken. Ze zijn het resultaat van gefocust werken en een opoffering om weerstanden te overwinnen (met de juiste mensen om je heen).

Ik geloof dat iedereen die zich ergens aan committeert mooie dingen kan creëren. Ik ben een praktijkman, ik hou van actie ondernemen (niet lullen maar poetsen). Als jij dit ook bent, laten we dan een experiment doen samen.

De laatste tijd ben ik me aan het verdiepen in OKR’s. Met OKR’s kun je doelen stellen en daar meetbare resultaten aankoppelen. Ik heb besloten om hier een super uitgebreid artikel over te publiceren, omdat ik geloof dat dit een krachtige strategie is. Dit artikel zal ik de komende maanden voortdurend blijven updaten.

Het experiment waarmee ik jou wil uitdagen om actie te ondernemen, licht ik toe aan de hand van mijn eigen proces.

Kijk maar eens aandachtig naar de screenshot hieronder.

Als je naar deze screenshot kijkt, dan is op dit moment zo ongeveer alles klote, op het menu en één ander ding na.

En dat ene ding is het volgende: https://www.ronniecouwenberg.nl/okr/ het is deze URL die ik aangemaakt heb. Die vormt het begin van een artikel dat ik helemaal ga uitdiepen.

Zo begint iedere creatie. Met één stap. Het lijkt niets, maar in mijn beleving is het alles. Het is een stap in een richting die ik op wil, een stap die belangrijk voor mij en mijn klanten is.

Als mensen over een tijdje zeggen: “Ja, maar die Ronnie schrijft makkelijk, daarom heeft hij zo’n OKR-pagina even snel geschreven”, dan is dat gelul. Het is een kwestie van de eerste stap zetten en daarna een volgende.

En nee, transformaties gaan niet over één nacht ijs. Maar als we onszelf voor weken, maanden of zelfs jaren ergens aan committeren, dan gaan er mooie dingen tot stand komen.

Ik wil jou juist inspireren om een commitment te maken. Wat ik hier doe is geen hogere wiskunde, het is gewoon gefocust werken aan een doel. En mijn doel is om een fantastisch, uitgebreid artikel over OKR te publiceren en deze geregeld te updaten met relevante informatie.

Hierdoor ontwikkel ik mezelf, stel ik mijn visie scherp over dit thema en hoop ik jou te inspireren. Het doel van deze blog is om je mee op weg te nemen naar hoe ik creëer. En dat ik wil aantonen dat jij ook zaken kunt transformeren als je er voor kiest. Ik hoop je te inspireren en dat je de wereld inspireert met jouw unieke giften.

Deze tekst is geschreven op 30 augustus 2020. Als je de ontwikkelingen van de pagina wilt volgen kijk dan op de OKR pagina.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link