Toprelaties zorgen voor topprestaties

Ben jij als leider in staat om toprelaties te creëren? Als het antwoord ja is, heb je goud in handen. Als het antwoord nee is, heb je een fucking groot probleem! Ik heb prestaties van teams zien instorten, ondernemers failliet zien gaan en mensen depressief zien worden omdat de kwaliteit van de relaties shit waren.

Als randvoorwaarden zoals: talent - geld - visie - een leeromgeving - doelen - topfaciliteiten allemaal aanwezig zijn, dan wordt het verschil in prestaties altijd bepaald door de manier waarop mensen met elkaar samenwerken. Het is de cultuur die de prestatienorm bepaalt. Als leider ben jij dan ook 100% verantwoordelijk voor deze cultuur. Niemand anders. Heerst er een baggercultuur? Dan staat dit in directe relatie met de manier waarop jij leiding geeft: bagger!

Als je individuele- en teamprestaties wilt verbeteren, een betere werksfeer wilt creëren en potentieel wilt bevrijden, focus jezelf dan op het creëren van een topcultuur. Kenmerkend voor een topcultuur is dat de relaties van topkwaliteit zijn.

Wat zijn hoge kwaliteit relaties?
Dit zijn relaties waar de verbinding top is. Vergelijk dit met een WiFi-verbinding. Als de WiFi-verbinding supersnel is, dan werken alle programma’s die afhankelijk zijn van het internet ook top. Webpagina’s worden in een oogwenk geopend en video’s worden in de beste kwaliteit gestreamd. Hoe frustrerend is het wel niet als je ergens met je laptop aan het werken bent en er is een bagger WiFi? Hetzelfde principe geldt ook voor hoge kwaliteit relaties: De verbinding moet top zijn. Dit uit zich in de energie die volop en overvloedig stroomt.

Om een topverbinding te kunnen creëren, moeten relaties op drie verschillende niveaus optimaal zijn:

  1. De relatie met jezelf.
  2. De relatie met een ander.
  3. De relaties binnen een team.

In de blog Drie niveaus van relaties die een ondernemer moet begrijpen om op alle fronten top te presteren, ga ik dieper in op hoe je een topverbinding tot stand brengt. 

Welke stappen ga jij nu ondernemen om toprelaties te creëren?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link