Stoppen met roken draait maar om één techniek

Wist je dat stoppen met roken maar om één techniek draait?

De techniek: Geen sigaret meer naar je mond brengen!

Dat is alles! Simpel hè? Al het andere is bijzaak. Mensen gebruiken tegenwoordig van alles om te stoppen:

  • nicotinepleisters;
  • elektronische sigaretten;
  • hypnotherapie,

noem het maar op. Ze hopen dat door hypnotherapie ergens in hun onderbewustzijn een schakelaartje omklapt waardoor het stoppen met roken een eitje wordt. Al deze strategieën leiden allemaal tot die ene meestertechniek: geen sigaret meer naar je mond brengen.

Dat is op zich niet moeilijk, maar je bent bang voor de weerstand die gaat komen als je deze techniek toepast. Onderdrukte emoties gaan zich openbaren. Probeer het maar eens. Stop een paar uur of een paar dagen met roken en je voelt een innerlijke onrust opkomen, een soort irritatie. Een enorme energie van begeerte overvalt je.

Je bent bang dat je deze weerstand niet de baas kunt zijn; je gaat een gevoel ervaren dat je niet wilt ervaren. Laat je hier niet door tegenhouden, maar ga door de weerstand heen. Accepteer dat je jezelf de eerste dagen of zelfs weken oncomfortabel voelt, dit gaat voorbij.

Onthou dat het allemaal maar om één techniek draait: geen sigaret meer naar je mond brengen. Natuurlijk kun je gebruikmaken van een coach of nicotinepleisters als dit je helpt, maar loop niet weg voor de weerstand. Je zult hier doorheen moeten als je gezonder wilt leven en meer energie wilt ervaren.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link