Stop per direct met klagen

Wat hoop je met geklaag te bereiken?

We zijn allemaal wel eens gefrustreerd of geïrriteerd. Menselijk. Niets mis mee. Het lucht namelijk op wanneer we met anderen over onze ‘pijn’ kunnen praten. Daarnaast helpt het ons om te achterhalen waar problemen zitten en hoe we onszelf naar een betere situatie toe kunnen manoeuvreren.

Maar je hebt van die mensen die klagen aan de lopende band. Dit is een hele andere categorie. Dit zijn structurele jankers. Zij hebben het vermogen om per direct alle zuurstof uit een kamer te onttrekken zodra ze een voet over de drempel zetten. Dat is niet meer op een gezonde manier praten over dingen die beter moeten, maar op een ongezonde manier om aandacht vragen. En dan bedoel ik letterlijk ongezond. Heb je een klager wel eens lekker in zijn vel zien zitten? Natuurlijk niet! Mensen die klagen, plegen roofbouw op hun eigen lichaam en dumpen aan de lopende band een emmer stront waar ze maar kunnen. Dat kan niet gezond zijn. Klagende mensen zijn niet gelukkig, zullen nooit gelukkig worden en zullen ook nooit een probleem effectief oplossen. Klagers snijden zichzelf af van hun creatieve potentieel. Hoe kun je ooit effectief een situatie veranderen wanneer je alleen maar klaagt?

Dat gaat je nooit lukken. Stop daarom per direct met klagen, focus je energie op zaken die je kunt beheersen en deal met de realiteit zoals die nu is. Je voelt je er direct beter door, je wordt creatiever en je lost de problemen waarover je aan het klagen was waarschijnlijk op.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link