Start vandaag nog met bullshit-schrijven

Iedere week zit ik in een blog-modus waarin ik van mezelf zeven blogs moet schrijven. Voor degene die nu denkt: je moet helemaal niets! Lulkoek. Als jij doelen wilt realiseren dan ‘moet’ je dingen. Wen daar maar aan. Des te uitdagender de doelen zijn, des te hoger de norm is die je moet hanteren. Moeten is een erkend woord in het woordenboek en staat er niet voor niets in.

Op maandag en dinsdag schrijf ik ruwe versies van mijn blogs. Soms zijn deze versies zo slecht dat ik bij mezelf denk: dit gaat geen ene hond lezen. Ik noem dit bullshit-schrijven. In mijn ogen is er nog één fase die beroerder is dan bullshit schrijven. En dat is de fase waarin je helemaal niets schrijft.

Als je start met bullshit-schrijven en je leest het daarna over, dan doet dit soms pijn aan je ogen. Dat moet ik eerlijk toegeven. Maar tegelijkertijd vindt er ook een klein wonder plaats. Je hebt je onderbewustzijn geactiveerd. Je weet wel, dat ding in je hersenpan waar we allemaal wel eens naar verwijzen. Dat ding waar we geen flauw idee van hebben wat het precies is.

Op het moment dat deze supercomputer zich met het schrijfproces gaat bemoeien dan gaat er iets gebeuren. Dit geldt voor alles. Er gaan verbeteringen plaatsvinden en het bullshit-gehalte neemt geleidelijk af.

De volgende dag dat je weer aan die ene bullshit-blog begint, zal je merken dat je inspiratie hebt om verbeteringen door te voeren. En de dag erna verbeter je hem weer totdat je bij jezelf denkt: verrek, dit is geen bullshit meer. Dit wil niet zeggen dat anderen het niet als waardeloze content kunnen beschouwen. Maar in jouw ogen is het geen bullshit meer en dat is het allerbelangrijkste.

Zet je gedachten zo snel mogelijk op papier. Het maakt niet uit hoe het er in het begin uitziet. Als jij het proces in gang zet, dan activeer je ook direct je onderbewustzijn. Deze supercomputer werkt 24 uur per dag, is 7 dagen in de week actief en ruim 365 dagen per jaar beschikbaar. Als je onderbewustzijn zich ergens mee gaat bemoeien dan transformeren dingen naar iets bijzonders. Het onderbewustzijn heeft alleen één eis als je wilt dat zij voor je aan de slag gaat; je moet haar activeren. En je activeert haar met één simpel woord: doen.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link