Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Soms gaan dingen vanzelf, maar soms ook niet

Als jij een doel nastreeft zal je gedurende het proces twee dingen opmerken:

  1. Dat sommige dingen vanzelf gaan.
  2. Dat sommige dingen erg veel energie kosten.

Soms begin ik aan een blog en binnen tien minuten tijd heb ik driehonderd woorden getypt. Soms heb ik ook van die dagen dat ik na dertig minuten nog niet eens zes regels geschreven heb. Op zulke momenten gooi ik mijn Macbook het liefst uit het raam.

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dat is het leven. Het geheim om voortdurend stapjes voorwaarts te maken is simpel: Je moet gewoon komen opdagen. Op komen dagen is niet moeilijk wanneer dingen vanzelf gaan. De energie stroomt volop en je ziet de dingen als het ware voor je neus groeien. Voor niemand is het moeilijk om zo’n taak uit te voeren.

Maar als de taak zwaar en moeilijk is, dan is het de werkelijke uitdaging om je focus te behouden en gedisciplineerd werk te verrichten. Dit is het verschil tussen amateurs en professionals: professionals komen opdagen ongeacht de taak die volbracht moet worden, terwijl amateurs bij de minste of geringste weerstand afhaken.

Soms gaan dingen makkelijk en soms vergen ze verdomd veel energie. Dit hoort bij het proces van uitdagende doelen realiseren. Jij hebt maar één job: op komen dagen en je taak goed uitvoeren. Begin aan de taak en pas het +1 Concept toe. Zet vervolgens net zolang door totdat de klus helemaal geklaard is. Dat is de manier waarop uitdagende doelen gerealiseerd worden.

Ben meester over je mindset.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved