Richting bepalen begint met het creëren van helderheid

Wat wil ik?

Dit is een cruciale vraag om jezelf te stellen. Hoe kun je het beste uit jezelf halen en doelen realiseren als je niet weet wat je wilt? Richting bepalen is cruciaal. Soms kan dit lastig zijn omdat je niet weet wat je wilt. Maar het kan ook zijn dat je geest zo troebel is, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Vergelijk dit met het pootje baden in een meertje. Als je flink met je voeten over de zandbodem gaat, wordt het water troebel. Je ziet de bodem dan niet meer. Zo werkt onze geest ook. Soms komen er zoveel zaken op ons af dat ons zicht wazig wordt en we onszelf verliezen in de keuzes die we kunnen of zelfs moeten maken.

Hoe zien we uiteindelijk de bodem van het meertje weer? Als je ophoudt met het woelen van je voeten over de bodem, zal binnen een mum van tijd het zand weer op de bodem liggen.

Zo werkt dit ook met onze geest. Als deze tot rust komt, zien we beter. En uit beter zien ontstaat ook helderheid over de richting die je op wilt gaan.

Ervaar jij je richtingloos of stuurloos? Maak dan eens een begin met meditatie. Hierdoor komen je gedachten tot rust en worden de zaken helder.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link