Positiviteitsgoeroes zijn kwakzalvers

Ik heb nooit iets gehad met de positiviteitsgoeroes van deze wereld. Ze vertellen je dat alles goedkomt met positief denken, dat je er het negatieve snel mee te boven komt. Natuurlijk is een positieve mindset essentieel voor een vruchtbaar leven en een fantastische carrière.

Maar dat is niet wat ik hiermee bedoel. Ik bedoel juist te zeggen dat pijn ontkennen door alles vanuit een rooskleurige bril te bekijken niet werkt. Op de een of andere manier zijn wij opgevoed met de overtuiging dat de pijn die we voelen slecht voor ons is en dat we daar zo snel mogelijk van af moeten komen door positief te denken. Het tegendeel is waar.

Als jij je alleen maar focust op positief denken, dan accepteer je niet wat je op dat moment voelt. Je probeert de pijn te negeren of te verzachten door je gedachten op iets anders te richten (minder confronterend). Maar als je de pijn probeert te ontlopen, dan houdt het juist aan. Dan wordt hij sterker en op een later moment klopt hij dan alleen maar harder op jouw deur.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link