Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Pijnlijke ervaringen zijn vaak de grootste levenslessen

Ik was een jaar of tien en met mijn opa op bezoek bij de buren. Ik kwam daar graag; gezellige mensen, altijd wat te snoepen en ze hadden ook nog eens een ‘tamme’ eekhoorn in huis rondlopen!

Ik heb sowieso wat met beesten, maar een eekhoorn die in huis rondloopt maak je niet vaak mee toch?

De buurman vroeg of ik hem wilde aaien. Tuurlijk wilde ik dit en zei volmondig: “JA!”. En voor ik het wist streelde ik het beestje over zijn kopje. Vervolgens zette de buurman hem op de grond en klom hij even later de gordijnen in.

Mijn opa en de buurman dronken koffie en ik zat gefascineerd naar de eekhoorn te kijken. Ik besloot om hem nogmaals te gaan aaien. Ik liep naar de gordijnen en pakte hem vast, maar direct toen ik hem vastpakte beet hij me gruwelijk hard.

Toentertijd wist ik nog niet dat eekhoorns voortanden hebben waar de slagtanden van een olifant bij in het niet vallen. Dus die beet ging zowat dwars door mijn vinger heen.

Nondeju, wat deed dat zeer en wat heb ik gejankt! Bloeden, niet normaal! Deze gebeurtenis is me altijd bijgebleven. En nog steeds als ik een eekhoorn zie, dan denk ik aan de enorme bijtkracht die deze beestjes hebben.

Maar zo is het niet alleen met de beet van een eekhoorn. Alles in het leven wat ‘echt pijn’ heeft gedaan blijft je op de een of andere manier altijd bij.

Het zijn deze pijnlijke ervaringen die ons bewuster maken, ons leerproces versnellen en ons meer levenservaring geven.

Soms zie ik mensen heel hard hun best doen om een ander te willen veranderen, terwijl die ander helemaal niet openstaat voor verandering. Of ondernemers die niet productief zijn en maar wat blijven aanklooien...

Alles wat je geen aandacht geeft of verwaarloost gaat op den duur pijn doen. En dan pas worden we ons er bewust van. Dan pas willen mensen een verandering doorvoeren. Want wie wil er nou pijn ervaren?

Sommige mensen veranderen alleen maar als de pijn groot genoeg is.

Welke pijn ervaar jij momenteel die je uit je leven wil verbannen?

Wat ga je eraan doen?

Pijn draagt levenslessen in zich en is een transformatiekracht.

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram