Pak jij de roltrap of de gewone trap?

Ik wandel over het NS-station in Eindhoven. Ben onderweg naar Amsterdam en moet de trein op perron zes pakken. Ik nader het perron, moet alleen nog naar boven en sta voor de keuze om de roltrap of de gewone trap te nemen.

Ik kies altijd voor de gewone trap.

Terwijl ik naar boven loop, zie ik de roltrap vol met mensen staan. Een aantal anderen nemen net zoals ik de gewone trap. Ik vraag mezelf af: waarom kiezen zoveel mensen toch voor de roltrap?

Stel jezelf eens de vraag: Wat is beter voor je lichaam, de roltrap of de gewone trap? De roltrap kost je geen enkele inspanning. Je gaat staan en 15 seconden later ben je boven. Als je de gewone trap neemt duurt het ook ongeveer 15 seconden om boven te komen, maar dan verbrand je wel meer calorieën en train je ook nog eens je bovenbeenspieren. Daarnaast verhoogt je hartslag een beetje en geef je je lichaam een mini trainingsprikkel.

Kiezen voor de makkelijkste weg wil niet zeggen dat het altijd de beste weg is. Dit geldt niet alleen voor het nemen van de trap, maar ook voor de keuzes die we in ons privé- en zakelijke leven maken.

Ieder moment heb je de mogelijkheid om de makkelijke weg te kiezen of de weg waar je wat meer moeite voor moet doen. Jij mag kiezen, ieder moment opnieuw.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link