Vind je weg naar duidelijkheid met de 
Pitch-kaart.

Omgaan met wat je overkomt

In het leven overkomt je van alles. Het is daarentegen niet moeilijk om met de leuke dingen die je overkomen om te gaan. Een spontaan feestje, een relax vakantie, een bioscoopbezoek of even gezellig bijkletsen met je beste vriend of vriendin. Al deze activiteiten veroorzaken positieve emoties bij je.

Maar er zijn ook situaties waardoor we fysieke of mentale pijn ervaren. Een zware blessure, liefdesverdriet, stress, conflicten, ziekte, ouderdom of naasten die overlijden. Al deze zaken hebben één ding gemeen: ze doen iets met je waardoor je van streek raakt. Je ervaart emoties zoals: angst, boosheid, frustratie en depressie.

Één van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb is dat je jezelf snel bij elkaar moet rapen, wanneer je hard geraakt wordt. Je moet verder. Het leven gaat door. Wat schiet je ermee op om lang in de put te blijven zitten? De manier waarop je reageert op ‘heftige’ situaties is essentieel voor je groeiproces en innerlijke rust. Natuurlijk is het normaal om je even down te voelen na een tegenslag, maar blijf er niet te lang in hangen. Er zit namelijk een groot verschil tussen een poosje neerslachtig zijn en jezelf drie jaar later nog zo voelen.

Als je vol energie wilt leven, moet je leren om snel te herstellen na een tegenslag. Hoe hard iets ook binnenkomt. Om je kracht te hervinden zal je de situatie moeten loslaten. Als je niet leert om snel te herstellen na een tegenslag dan word je een slachtoffer van de omstandigheden.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved