Omgaan met druk, stress en slechte resultaten

In 2015 werd ik vanwege tegenvallende resultaten op non-actief gesteld als hoofdtrainer van voetbalclub SV Deurne. Het moment van ontslag deed geen pijn, maar de maanden ervoor wel.

Ik dacht continu na over oplossingen waarmee ik het tij zou kunnen keren, maar de resultaten bleven tegenvallen. Daarnaast werd ik telefonisch lastiggevallen door een kleine groep eigen supporters. Ik ondervond intimiderend gedrag van deze groep hersenlozen, die de laatste wedstrijden verbaal van alles naar mijn hoofd slingerde. Al met al was dit dus geen makkelijke periode voor me.

Wel leerde ik in deze periode veel over mijn eigen gedachten en emoties. Vooral de transitie om mezelf alleen nog maar te focussen op datgene waar ik invloed op heb.

Het was een heftige, maar enorm rijke leerervaring. Omgaan met druk, stress en tegenvallende resultaten.

Welke ervaring heeft een grote impact op jou gehad?
Wat heb jij daarvan geleerd?

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link