Nu is het beste moment om te stoppen met een negatieve gewoonte

Het ideale moment om te stoppen met roken, overmatig alcohol te drinken of ongezond te eten is altijd nu! Hoe kan een ideaal moment om te stoppen met een destructieve gewoonte nou in de toekomst liggen? Dat is onmogelijk! Het is nu schadelijk voor je. Dus het beste moment om te stoppen is dan ook: Nu!

Uitstel
Veel mensen stellen het stoppen met slechte gewoontes uit, omdat ze bang zijn voor de weerstand die ze moeten overwinnen. Ze denken dat het niet gaat lukken. Daarom beginnen ze nooit nu, maar kiezen ze voor een moment in de toekomst. Ze maken zichzelf wijs dat ze over twee maanden gaan stoppen of bij de start van het nieuwe jaar. Dat ideale moment komt nooit, omdat het er nu al is.

Twee keuzes
Jouw grootste kracht is dat je ieder moment de keuze hebt om een nieuwe richting in te slaan. Het is echter cruciaal dat je helder voor ogen hebt waar jouw belangrijkste prioriteiten liggen. Je wilt of vitaal zijn en fris uit je mond ruiken of je kiest ervoor om te roken, je longen te vervuilen en een putlucht te verspreiden met je adem.

Er zijn twee keuzes. Meer niet. Erg overzichtelijk. Je stopt per direct met slechte gewoontes of je stopt niet.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link