Nieuwe ronde, nieuwe kansen in 2021

Toen ik een jaar geleden de blog 2020, de start van een nieuw decennium schreef, had ik persoonlijk niet verwacht dat we wereldwijd door een enorme pandemie (Covid-19) getroffen zouden worden. Waarschijnlijk niemand...

Tijdens het schrijven van deze nieuwjaarsblog zitten we, net als veel andere landen, in een lockdown om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan. Veel mensen hebben geliefden verloren en ondernemers worden economisch hard geraakt.

De mensen die vanuit huis kunnen werken, werken thuis. Ook dit brengt spanningen met zich mee. Minder sociaal contact en meer irritaties in de huishoudelijke sfeer.

De vraag is: hoe nu verder?

De enige echte keuze die je hebt, is om het beste van deze situatie te maken. Dit doe je door de verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die je maakt. Jij en ik kunnen de situatie niet veranderen, maar wel onze reactie kiezen. De manier waarop we dit doen, bepaalt de kwaliteit van ons leven.

De beste manier waarop je met dit soort situaties kunt omgaan, is door jezelf bewust te worden van je binnenwereld. Observeer welke gedachten, emoties, spanningen en vreugdevolle momenten zich binnen in je afspelen.

Blijf rustig en gecentreerd in je innerlijke kern. Blijf aanwezig met je aandacht in het hier-en-nu.

De pandemie is niet 1-2-3 verdwenen en het herstel van de economie zal ook een behoorlijke tijd in beslag nemen. Waar het om gaat is dat je jouw leven met volle aandacht in het huidige moment beleeft.

Loop niet weg voor interne spanningen, conflicten of andere problemen. Treed ze met je volledig aandacht tegemoet. Dat is de enige oplossing om geen emotionele shit in je leven te creëren en de enige manier om creatieve oplossingen te bedenken.

Je doet jezelf en anderen er geen plezier mee om vast te blijven houden aan het verleden of je voortdurend angstig te voelen over de toekomst.

Blijf met je volledige aandacht de realiteit van het leven ervaren. Deze periode zal voorbijgaan en de verliezen zullen niet vergeten worden. Maar we gaan hier sterker uitkomen!

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link