Neem je verantwoordelijkheid

Incasseer tegenslagen, rust uit als je moe bent, maar ga niet zitten klagen, ga niet zitten zeuren, ga geen excuses verzinnen waarom jouw leven niet loopt zoals je wilt.

Alleen jij bent verantwoordelijk!

Ga op zoek naar wat jou tot leven brengt. Ontdek waar je goed in bent en hoe je waarde voor jezelf en de wereld om je heen creëert. Het leven is een mysterie. Jij hebt een unieke blauwdruk in je! Leef jouw leven en niet het leven dat anderen graag zouden willen dat je leeft. Anderen kunnen niet voor jou kiezen.

Wat houdt je tegen? Waar ben je bang voor? Waarom kom je niet in beweging? Zit je op het juiste moment te wachten? Hoe weet jij wat het juiste moment is? Hoe ziet dat juiste moment eruit? Heb je dan meer geld op je bank? Heb je dan de juiste relaties om je heen verzameld? Ben je dan kilo’s afgevallen? Wat is het juiste moment voor jou? Wat stel je uit? Waar ben je bang voor? Jij bent verantwoordelijk voor jouw leven.

Jij bent 100% verantwoordelijk voor de manier waarop jij reageert op de omstandigheden om je heen. Dit ligt volledig binnen jouw controle. Iedereen ervaart momenten van angst, alleen de mensen die we als succesvol omschrijven laten zich niet tegenhouden door deze angst. Ze voelen de angst maar zetten deze om in een uitdaging. En door juist deze keuze te maken verdwijnt de angst. Een stap in de onzekerheid zetten doet ons tot leven komen. Dit maakt ons scherp en helpt ons om de aandacht op het huidige moment te richten.

Wat brengt jou tot leven? Onderzoek die vraag en ga daar met alles wat in je macht ligt mee bezig. Ontwikkel een mindset die zich door niets of niemand laat tegenhouden.

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link