Na 516 dagen onafgebroken bloggen stop ik ermee...

Op 25 augustus 2019 besloot ik een jaar lang iedere dag te gaan bloggen. Ik wilde mijn visie over onderwerpen zoals leiderschap, mindset, teamontwikkeling en storytelling scherpstellen.

Ook wilde ik mezelf als schrijver ontwikkelen. Ik ben van plan een boek te publiceren en misschien zelfs wel meerdere. Dagelijks schrijven leek me dan ook een mooie manier om mijn schrijfskills te verbeteren. Ik kan wel zeggen dat ik de afgelopen 1,5 jaar enorm veel heb geleerd door het schrijven van 516 blogs.

Na een maandje of vier bloggen, besloot ik samen met mijn copywriter Ryan om in plaats van een jaar te bloggen te gaan voor 1000 dagen. Dit werd unaniem besloten na een paar biertjes in een mooi hotel met uitzicht op de Acropolis, Athene.

Nu moet ik terugkomen op die beslissing. Ik merk dat het bloggen me veel tijd kost naast mijn andere werkzaamheden. Daardoor heb ik niet voldoende schrijftijd om mijn uiteindelijke doel te realiseren: het schrijven van mijn boek. Dit heeft me doen besluiten om te stoppen met het dagelijks publiceren van een blog. Ik ga nu al mijn tijd gebruiken om dit jaar nog een boek te publiceren.

516 dagen achterelkaar schrijven was een bijzonder mooi proces. Het heeft me ontzettend veel gebracht en ik ben blij dat ik deze uitdaging aangegaan ben. Ook draagt het de waardevolle les in zich dat we niet te snel ons doel moeten veranderen. En als je je doel dan toch verandert, luister dan eerst goed naar je gevoel. Vraag jezelf af of je nog wel op het juiste pad zit.

Via Inspiratie Vrijdag wil ik toch wekelijks in contact blijven met de geabonneerden. Ik ben er nog niet helemaal uit in welke vorm ik dat ga gieten. Misschien worden het geschreven mails, maar video’s of een combinatie van beide kan ook nog. Dat mag de tijd uitwijzen.

Wordt vervolgd...

©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
link