Micromanagement is mismanagement

Ik kom ze regelmatig tegen: ondernemers die alles onder controle willen houden. Ze bemoeien zich met de kleinste dingen.

Als er iets remmend werkt voor de groei van je business, dan is het wel micromanagement.

Als je gaat micromanagen zeg je eigenlijk tegen je medewerkers: Ik vertrouw je niet, je bent niet goed genoeg en ik kan het beter.

In Measure What Matters schrijft John Doerr over de visie van Peter Drucker een managementconsultant uit de vorige eeuw.

“The professional employee, needs rigorous performance standards and high goals… But how he does his work should always be his responsibility and his decision."

Leiders moeten topkwaliteit medewerkers aannemen die ze taken durven toe te vertrouwen. Daarnaast moeten ze faciliterend ingesteld zijn. Oftewel een omgeving creëren waarin het menselijk potentieel binnen de organisatie optimaal bevrijd wordt.

Dat is de corebusiness van een leider. Als je dat goed voor elkaar krijgt, dan heb je goud in handen. Anders zal je altijd blijven micromanagen en dat is echt mismanagement!

Ronnie couwenberg

Ronnie Couwenberg is Pitch Trainer/Coach voor ondernemers, voetbalcoaches en prestatieteams die willen winnen. Hij ontwikkelde hiervoor de ‘Pitchen om te Winnen’ methode. Een unieke aanpak die zich focust op het vinden van duidelijkheid, het creëren van emotionele connectie en het overtuigend overbrengen van je boodschap.

Download De Pitch-kaart

Winnend pitchen begint met het vinden van duidelijkheid
Contact
©2024 Ronnie Couwenberg - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram